Deficiente nutritionale la tineri

deficienta nutritionale la tineriDeficientele nutritionale apar in mod constant la tinerii intre 10 si 19 ani din intreaga lume. Chiar daca un copil poate parea dolofan ori nu ar parea, la prima vedete, ca este bolvan in vreun fel,  nu este exclusa posibilitatea sa sufere de deficienta nutritionala.

Consumul deficitar de nutrienti afecteaza dezvoltarea si cresterea multor copii din intreaga lume, motiv pentru care atentia asupra alimentatiei adolescentilor trebuie sa fie sporita. Consecintele cele mai grave se traduc in osteoporoza si anemie.

Pierderea mineralelor din organism face ca oasele din corp sa devina fragile, motiv pentru care o dieta sanatoasa trebuie sa contina alimente si, daca este necesar, suplimenti alimentari care vor oferi organismului micro si macro-elemente minerale precum calciul, magneziul, fosforul, fierul si potasiul. In cazul in care corpul nu beneficiaza de ingredientele minerale anterior mentionale intr-o forma echilibrata se poate ajunge la boala numita osteoporoza.

Anemia se defineste ca fiind o boala determinată de scăderea cantitativă sau calitativă a globulelor roșii și a hemoglobinei din sânge si se manifesta in cea mai usoara forma prin oboseala constanta, uneori si stare de somnolenta. Pentru a preveni aparitia anemiei, o dieta sanatoasa trebuie sa cuprinda alimentate cu vitamina B si fier. Atentie totusi pentru pastrarea unui nivel recomandat de astfel de elemente in alimentatie.

Variatia culinara si echilibrarea ingredientelor din mancare va pot ajuta atat pe tine cat si pe copilul tau in pastrarea unui ritm de viata sanatos. Tine cont de recomandarile nutritionistului sau medicului, deoarece o dieta slab administrata iti va afecta organismul intr-un mod negativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *