Prieteni, umbrele, zambete si flori

Cam asa imi vine sa-i spun acum prieteniei. Din vechi timpuri s-au cantarit prietenii si uite, nici in secolul prezent nu a reusit nimeni sa puna un pret. Concluzia este ca prietenia ramane nepretuita, incalculabila si inestimabil de valoroasa.

Un adevarat prieten te accepta asa cum esti si te aprecieza pentru ceea ce esti pentru el. Iubirea si respectul reciproc sunt nelipsite. Un prieten adevarat iti aduce un zambet pe fata. Bucuria revederii unui prieten drag iti umple inima. Cuvintele sincere si adevarate ale unui prieten sunt ca florile. Oare de ce cand stau de vorba cu un prieten drag, ma simt la fel de bine ca dupa o plimbare cu bicicleta intr-un camp de flori?

Prietenia adevarata e ca o umbrela, te fereste la nevoie si este “tot timpul acolo”. Sa nu uitam ca la fel de usor cum cumparam umbrele de exemplu, la fel de usor se pot face si prieteniile. Sa invatam sa le apreciem pe cele adevarate, cele care merita acea “investitie” si pe care suntem capabili sa o intretinem cel putin.

Sa nu confundam dealtfel relatiile de prietenie cu cele de amicitie sau mai rau, cu a-ti face noi cunostinte. Fiecare relatie isi are rostul ei, beneficiile si deficientele corespunzatoare.

prietenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *