Pe 18 martie crestinii ortodocsi au intrat in Postul Pastelui ce va tine pana pe 4 mai, acesta fiind considerat cel mai aspru post de durata din calendarul ortodox. Este foarte important ce mananci in aceasta perioada in cazul in care alegi sa tii postul, asa ca ti-am pregatit mai jos cateva informatii despre ce ar trebui sa consumi in urmatoarele 40 de zile cat dureaza postul.
In primul rand trebuie sa iti asiguri proteinele complexe care se gasesc in carne, oua si lactate, de aceea este indicat sa consumi soia, fasole, ciuperci sau alte produse de origine vegetala.
Fiindca in momentul in care nu mai consumi carne, oua si lactate apare o carenta de vitamina A, D sau complexul B, ducand astfel la incetinirea procesului de crestere sau a celui de sinteza de hormoni si la aparitia altor probleme precum greata, dureri de cap, constipatie, acnee, miros neplacut al gurii etc., este bine sa tii postul doar daca starea ta de sanatate este una buna. In cazul in care stii ca suferi de anemie, diabet zaharat, tuberculoza, SIDA, gripa sau rujeola nu ar trebui sa tii acest post.
In aceasta perioada este indicat sa renunti la prajeli si sa consumi alimente fierte sau preparate la cuptor, precum si sa consumi fructe si legume proaspete.
Nu ezita sa renunti la post in cazul in care nu te simti bine, pentru ca sanatatea ta este foarte importanta.
Iar dupa un post lung de Paste, probabil ca vrei si un pic de rasfat, motiv pentru care iti recomand sa te uiti pe ofertele de vacanta Paste 2013 din afara tarii. Gasesti oferte bune in Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Franta, Portugalia si Grecia. Conteaza unde vrei sa mergi si cat vrei sa cheltuiesti.