Cele mai ciudate 10 fructe si legume exotice

fructe exotice

In ultimii ani au aparut pe piata o multime de fructe si legume exotice, fiecare cu un gust si o consistenta aparte care le-au facut sau nu speciale. Am realizat o top al celor mai ciudate 10 fructe si legume care le-am putut gasi.

Locul 10: Granadilla

Granadilla este un fruct originar din Muntii Anzi ai Americii de Sud, fiind un fruct tare si alunecoasa, de culoare galben-portocalie, cu seminte negre si tari, protejate de o pulpa transparenta si gelatinoasa. Pulpa este partea comestibila fructului granadilla, avand un gust dulce, similar, spun unii, cu gustul gumei de mestecat.

granadilla

 Locul 9: Cherimoya

Cherimoya este un fruct originar tot din Muntii Anzi, in forma de para cu miez carnos, dulce, de culoare alba. Se spune despre pulpa ca are un gust mixt de banane, ananans si capsuni. Semintele acestui fruct sunt otravitoare, fiind folosite de bastinasi pe post de insecticid.

cherimoya

Locul 8: Kiwano

Kiwano este un fruct originar din desetul Kalahari din Africa, fiind un fruct galben-portocaliu care arata ca un dovlecel cu spini pe el. Ca si gust a fost comparat cu o combinatie intre castraveti si dovlecel sau banane, castraveti si lamai.

kiwano

Locul 7: Rambutan

Rambutanul este un fruct originar din Asia de Sud, fiind acoperit cu tepi asemanatori celor de litchii, avand un miez carnos ce seamana cu gustul strugurilor. Este folosit in salate si in diverse retete din zona Asiei, multe din ele avand in componenta pestele fript.

rambutan

Locul 6: Pitahaya

Pitahaya este un fruct originar din America de Sud si Centrala, cunoscut sub denumirea de fructul dragonului, miezul acestuia fiind folosit in salate, aperitive si torturi de catre localnici.

pitahaya

Locul 5: Mangosteen

Mangosteenul este un fruct asemanator cu mango-ul, considerat de multi ca fiind regele fructelor, avand calitati ca gustul si mirosul placut, bogatia nutrientilor, puterea antioxidantilor si o putere de preventie a bolilor. Este un fruct care combina majoritatea mineralelor si vitaminelor care sunt necesare unui om.

mangosteen

Locul 4: Degetele lui Buddha

Degetele lui Buddha este denumirea unui fruct care seamana cu o caracatita, dar e un fruct care e in esenta un citric, care este impartit in sectiuni ce seamana cu niste degete, avand o coaja groasa si putin miez. Fructul acesta nu are seminte, nu este foarte suculent, insa are un miros extrem de puternic, fiind folosit in India pentru parfumarea locuintelor sau a hainelor.

degetele lui buddha

Locul 3: Romanescu

Romanescu este un fruct similar cu conopida, dar verde ca broccoli, fiind extrem de sanatos, plin de antioxidanti.

romanescu

Locul 2: Salak

Salakul este cunoscut si sub numele de fructul sarpe, in special datorita invelisului maro-rosiatic solzos. Creste in palmieri, iar fructele sunt de marimea unei smochine mature, avand un gust dulce si usor acid, fiind folosit in retete ce contin peste, carne de porc sau de pui.

salak

Locul 1: Durian

Durianul este un fruct cu infatisare unica si cu o coaja acoperita cu tepi care poate ajunge pana la 3 kg in greutate. Mirosul pe care emite este unul puternic si neplacut, comparat cu carnea putreda sau ceva stricat. Se spune insa că gustul este atât de bun încât un explorator în 1700 a declarat că toata călătoria s-a meritat doar pentru a gusta din durian.

durian'

Ce alte fructe si legume ciudate mai stiti din restul lumii ? Lasati aici o parere si o impresie legat de acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *