Efectele ciocolatei

Cred ca nu exista femeie pe lumea asta care sa nu iubeasca acest desert delicios. Stim cu toate ce efecte negative poate avea ciocolata asupra organismului nostru, insa acestea nu sunt singurele. Ciocolata are si influente pozitive asupra organismului nostru, un motiv sau mai bine spus o scuza in plus sa consumam ciocolata.

In cazul in care nu stiati, ciocolata este un bun remediu antistres, ajutandu-ne sa ne relaxam si sa ne destindem. In perioada menstruala de obicei creste nevoia de a consuma acest bun, fapt ce a fost pus insa pe seama nevoilor psihologice. Ciocolata ne poate oferi confort psihic si ne poate ajuta sa ne restabilim echilibrul.

Pe langa faptul ca este un bun energizant, are si efect antioxidant. Acesta din urma este cazul ciocolatei negre care contine flavonoizi, substante ce au si rol anti-inflamator si protector asupra celulelor. Consumul de produse ce contin flavonoizi reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Mai mult, consumul a 80 mg de flavonoizi pe zi regleaza problemele cu tensiunea.

Desi este producatoare de carii, ciocolata are si efect benefic pentru dantura, protejand smaltul prin intermediul unei substante pe care o contine, theobromina, insa pentru a avea acest efect, ciocolata consumata trebuie sa contina putin zahar.

Asadar ciocolata nu are doar efecte negative si daca este consumata in cantitati moderate atunci o putem savura fara sentimente de vinovatie.

efectele ciocolatei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *