Cure de detoxifiere

Pentru ca stresul, factorii de mediu, viata dezordonata pe care o ducem, precum si alimentele pe care le consumam contribuie la acumularea de toxine in organismul nostru este foarte bine ca macar de doua ori pe an sa incercam o cura de detoxifiere. Desi are dezavantajul ca poate fi usor agresiva, cura de detoxifiere te ajuta sa iti “cureti” organismul, sa slabesti, sa elimini oboseala si sa prinzi energie.

Daca doriti sa faceti o cura de detoxifiere ar trebui sa stiti ca nu trebuie sa depaseasca trei zile. In plus, nu trebuie sa alegeti cele mai drastice cure de detoxifiere. Puteti alege una care sa nu fie foarte agresiva, dar care sa va asigure rezultatul dorit. In cazul in care stiti ca aveti afectiuni cardiace, insuficienta renala, diabet, insuficienta hepatica grava sau ulcer gastric nu ar trebui sa incercati cure de detoxifiere.


Exemple de cure de detoxifiere:

  1. Cura de fructe – datorita continutului bogat de vitamine fructele au un puternic rol detoxifiant. Puteti consuma citrice, salata de fructe sau sucuri naturale.
  2. Cura cu plante – daca vrei sa ii oferi organismului tau un echilibru poti incerca o cura de detoxifiere cu plante. Cel mai important in ceea ce priveste cura cu plante este sa folosesti plante medicinale si sa faci cele mai bune combinatii.
  3. Cura cu fructe si legume – aceasta dieta poate tine si patru zile, timp in care poti consuma doar fructe si legume, fie ca sunt fierte sau crude. In timpul acestei cure poti bea apa plata, ceaiuri sau sucuri naturale din fructe.

cura detoxifiere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *