Regim alimentar pentru sezonul rece

regim alimentar pentru sezonul receEste oarecum normal ca organismul nostru sa ceara de mai multe ori mancare in sezonul rece. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa mancam mai mult si sa ne ingrasam. Ne protejam organismul de frigul de afara dar in acelasi timp prevenim ingrasarile nejustificate, mancand de cate ori ne este foame, dar doar cate un pic. Mai pe scurt, fara sa ne saturam.

In felul acesta, mancand ori de cate ori ne paleste foamea, dam si stomacului mancare dar furnizam si organismului vitaminele, mineralele si oligoelementele de care are nevoie.

Este oarecum logic sa consumam mai multa energie iarna decat vara si ca atare sa ne simtim obositi mai des, motiv pentru care trebuie sa avem o alimentatie echilibrata. N-ar trebui sa lipseasca fripturile la gratar, lactatele slabe, fructele si legumele consumate in stare cruda, supele si chiar ceaiurile. Si lichidele ajuta la eliminarea toxinelor, nu-i asa? 🙂

Cu siguranta joaca un rol foarte important. Am auzit chiar de o cura de detoxifiere a organismului, cu durata de X zile (depinde cat vrei si poti duce) doar si numai cu apa…

Si sa nu uit sa mentionez, nu neaparat pentru forma fizica pe care trebuie sa o etalezi la inceputul primaverii urmatoare cat pentru tonusul tau, nu lasa deoparte exercitiile fizice. Acasa, la birou, la sala, fa miscare, nu sta! Sunt exercitii diverse, pentru diferitele locuri in care iti petreci mai mult timpul, cauta, exploreaza, creaza! In afara de o stare generala de bine te mai alegi si cu un corp armonios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *