Cardurile de sanatate si modernizarea sistemului sanitar

farmacie

Acum mai bine de un an s-au introdus cardurile de sanatate in sistemul medical romanesc. O reforma cumva bine primita de majoritatea medicilor din Romania, pentru ca aceste carduri de sanatate le permit acestora sa vada mai bine ce afectiuni si alergii au bolnavii pentru a putea ajuta pacientii cu un diagnostic corect si pentru a le putea da medicamentele potrivite. Dar din pacate nu acesta a fost motivul principal pentru care s-au facut acestea carduri, ci o ancheta a unei televiziuni de stiri care arata nivelul la care s-a ajuns cu frauda in decontarea servicilor medicale. Unele companii erau specializate pe asa ceva si lucrau cu medici din toata tara, decontand servicii medicale fictive. Cert e ca din acea cauza s-a introdus acest card de sanatate, card asteptat cumva de multa lume, cu ajutorul caruia sa se poata vedea clar de catre medic istoria medicala a pacientului.

Odata cu aceste carduri de sanatate a fost necesara obtinerea de catre medici a unor cititoare de carduri de sanatate. Si pe langa acest sistem, cei care isi doreau o simplificare a felului in care trimiteau rapoartele catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate puteau apela la diverse companii care vindeau softuri speciale dedicate acestui segment. Unul din acele softuri este BizMedica, un sistem complex si eficient pentru medic in care poate raporta usor toate consultatile pe care le-a facut in decursul unei zile, dar poate elibera si retete, concedii medicale sau bilete de trimitere. Pentru fiecare din aceste proceduri se poate specifica dozajul (in cazul retetelor), perioada prescrisa pentru un medicamente sau tipul de diagnostic.

Acest software vine in ajutorul medicilor si cu formulare de riscograme, formulare care ii pot ajuta pe medici sa determine daca unul din pacientii lor are de exemplu un risc cardiovascular crescut.

Daca esti medic si iti doresti o aplicatie care sa te ajute sa eficientizezi timpul petrecut cu pacientii, BizMedica e aplicatia pe care o doresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *