Despre alergiile de sezon

Alergiile reprezinta efectul contactului dintre organism si un anumit alergen prin care organismul percepe alergenul ca pe un pericol, motiv pentru care elibereaza anticorpi care sa-l elimine. Cea care provoaca mancarimea, umflarea nasului si scurgerile sale este histamina, secretata de sange atunci cand sistemul imunitar percepe substanta cu care intra in contact ca pe un pericol.

Printre simptomele generale ale alergiilor se numara: stranutul, nasul care curge, mancarimi la nivelul ochilor si nasului, tusea, cearcanele si lacrimarea ochilor. In cazuri mai grave persoanele care au alergie pot avea crize de astm in cazul in care sunt predispuse la aceasta afectiune.

Pentru depistarea alergiilor cel mai bine ar fi sa faci teste cutanate. De asemenea medicul alergolog iti poate doza anticorpii din sange aparuti impotriva alergenilor la care esti sensibila.

Solutii pentru a ameliora simptomele alergiilor:

– foloseste o solutie salina pentru a elimina particulele de alergeni care raman prinse in mucoasa nazala

– daca esti alergica la polen este bine sa faci dus imediat ce ai intrat in casa pentru a elimina particulele de polen care se acumuleaza in par

– consuma ceapa galbena, patrunjel si mere deoarece contin quercetin care are proprietati anti-histamice

– consuma miere deoarece aceasta contine polen in cantitati reduse si astfel iti vei imuniza organismul fata de polen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *