Fructe exotice utile pentru sanatate

In multe magazine din Romania incep sa apara luna de luna fructe exotice care arata bine si unele au si un gust bun. Insa ce importanta au pentru sanatate ? Voi lua mai jos cateva exemple de fructe si importanta lor.

Physalis

Este unul dintre cele mai spectaculoase fructe, numite si lampioane chinezesti. Contin cantitati utile de beta-caroten si vitamina C, pentru un sistem imunitar puternic si pentru o piele mai fina si potasiu, pentru o tensiune arteriala sanatoasa.

Annona

Este nume generic dat unei familii de fructe tropicale cu circa 60 de soiuri. Sunt in forma de inima, cu coaja solzoasa. O buna sursa de potasiu si vitamina C.

Kumquat

Cele mai mici citrice, originare din China. Spre deosebire de celelalte citrice, au coaja dulce, comestibila. Contin cantitati utile de vitamina C.

Longan

Fructe asiatice inrudite cu lycheele, cunoscute ca si ochiul dragonului. Crusta tare se sparge usor. Sunt o sursa bogata de vitamina C.

Loquat

Supranumite si prune japoneze, au o pulpa suculenta si frageda asemanatoase cu a prunelor sau a cireselor. Gustul este ca al unui amestec de mere si caise. Fapt neobisnuit pentru o fructe, nu contin vitamina C. Au insa un continut bogat de beta-caroten.

Lychee

Originare din China si inrudite cu longanul. Majoritatea oamenilor le consuma conservate, dar se gasesc si fructe proaspete intre noiembrie si ianuarie. Au un parfum dulceag asemanator cu al florilor de soc. Sunt surse excelente de vitamina C.

Fructele pasiunii

Unul dintre cele mai aromate fructe tropicale cu un gust distinct care provin din Brazilia si sunt cunoscute sunt numele de Granadilla sau mai simplu spus micuta Rodie. Contin cantitati utile de vitamina C.

Persimmon

Fructele nationale ale Japoniei, cunoscute si sub numele de sharoane. Furnizeaza cantitati utile de vitamina Csi sunt o sursa buna de beta-caroten si de potasiu.

Rodii

Simbol al fertilitatii in folclorul din lumea intreaga. Fructul este buna sursa de fibre si vitamina C, daca este consumata cu tot cu seminte.

Pomelo

Cunoscuti si sub numele de pummelo (Indonezia), stramosi ai grapefruitului, sunt originari din Asia de Sud-Est. Ca majoritatea citricelor sunt o sursa excelenta de vitamina C.

fructe exotice

2 thoughts on “Fructe exotice utile pentru sanatate

  1. Paula Chir says:

    Buna ,
    Foarte interesant articolul,as mai fi adaugar Acai(cel mai mare efect antioxidant)Acerola (cea mai mare cantitate vitamina C)Guava(reduce colesterolul,te ajuta sa slabesti, confera elasticitate pielii)chiar si nuca de cocos are un efect benefic organismului.Desi foarte greu sa le gasesti eu am descoperit un site dragut de unde le pot comanda ,fructetropicale.ro.Il recomand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *