Îndreptări dentare – cum se face, cât durează

Nu toți oamenii s-au născut cu dinți perfecți. Nu toți oamenii reușesc să își întrețină măselele optim. Din fericire, sunt destule soluții la îndemână pentru a reuși să scăpați de astfel de probleme.

Dacă pentru o măsea lipsă ai oricând soluția unui implant dentar, pentru a îți îndrepta măselele încât să ai un zâmbet perfect ai nevoie de un aparat dentar.

Sunt mai multe variante de aparate dentare, de la cele simple și un pic mai incomfortabile, dar mai ieftine, până la aparatele dentare mai scumpe, invizibile privitorului, dar care îți scot și ceva mai mulți euro din portofel.

Procedura de introducere nu e foarte complicată, durează în general între 1 și 3 ore (în funcție de pacient și de mutarea necesară), dar după aceea procesul efectiv de îndreptare durează destul de mult.

Cat durează ? Poate să fie oriunde între 6 luni și 2 ani, în funcție de cât de mutați de pe poziția inițială sunt dinții. Totul depinde de la caz la caz, iar atunci e mai simplu să consultanți un medic ortodont specialist pentru a vă putea face o idee.

Costul ? Oriunde între 500 și 4000 de euro, în funcție de aparatul dorit. Și la asta mai adăugati vizitele măcar odată la două saptămâni – o lună pentru a vedea progresul și a adapta aparatul pentru a aduce dantura în poziția potrivită.

Mai ai și alte întrebări ? Pune-le aici în comentarii și îți vor fi răspunse în timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *