Maladii ale unghiilor

Dupa cum se stie, unghiile sanatoase sunt tari, netede si stravezii. Dar nu toti cunosc factorii multipli, responsabili pentru sanatatea unghiilor. Bolile grave, toxinele chimice, preparatele curative, infectiile micotice, maladiile cordului si ale plamanilor si insuficienta diferitor componenti alimentari pot schimba forma, netezimea, viteza de crestere si culoare unghiilor. Vom vorbi doar despre boliile in care deficitul unor componenti alimentari pot influenta starea unghiilor.

Ce cauzeaza maladii ale unghiilor ?

Deficitul calciului poate provoca fragilitate unghiilor. Administrati zilnic 1000-1500 mg de calciu si 500-700 mg de magneziu (aceste doua substante trebuie administrate impreuna), pe parcursul a 4-6 saptmanai. Apoi reduceti consumul de calciu pana la 100 mg, iar al magneziului pana la 50 mg.

In cazul insuficientei fierului, unghiile pot deveni fragile. Administrati preparate ale fierului numai in cazul in care medicul va depista deficitul lui in sangele dumneavoastra, intrucat abuzul de fier poate provoca diverse complicatii. Daca aveti acceptul de administrare al fierului, administrai fierul sub forma de compus complex (glicinat de fier de exemplu), in cantitati zilnice de 10-20 mg. Daca nu puteti face rost de acest preparat, administrati 90 mg de sulfat de fier de trei ori pe zi, impreuna cu 500 mg de vitamina C.

Carenta zincului, de asemenea, provoaca fragilitatea unghiilor. Administrati compusi complexi ai zincului (cum aspartatul si picolinsatul), in cantitati zilnice de 20-50 mg. Administrarea zincului sub forma ionica poate provoca deficitul altor microelemente, de exemplu al cuprului, din cauza concurentei la asimilare in intestin. Utilizarea compusilor complexi previne aceasta concurenta si asigura asimilarea adecvata a tuturor microelementelor. Intrucat cuprul este necesar pentru activitatea normala a retinei, este importanta administrarea zincului sub forma de compus complex.

In cazul consumului insuficient al acizilor grasi esentiali, acidul linoleic si untirii de peste, unghiile pot deveni subtiri, fragile si acoperite cu brazde. Pentru a obtine un rezultat cat mai bun ca urmare a administrarii acizilor grasi esentiali, tineti o dieta de baza a macrocomponentilor si suplimentati-o cu acid linoleic si untura de peste, in proportie de 1:4. Poliena contine acidul linoleic si untura de peste, amestecate in proportie necesara. Daca nu puteti face rost de acest preparat, puteti procura din farmaciile naturiste ulei enoteric, care contine acid linoleic si untura de peste. Intrucat acestea nu sunt forme pure, doza va fi diferita. Un substitut reusit il reprezinta combinatia de 500 mg de ulei enoteric, 1000 mg de untura de peste si 200 UI de vitamina E, administrata de 1-3 ori pe zi (exceptia fac pacientii cu diabet).

Contraindicatii in cazul unor maladii ale unghiilor

In cazul consumului abuziv de sleeniu unghiile pot deveni subtiri si fragile. In cazul in care consumati preparate care contin seleniu, intrerupeti administrarea lor pentru o perioada de timp (aproximativ o luna), apoi reluati administrarea, reducand doza la jumatate. Daca starea unghiilor va continua sa se agraveze si dupa injumatatirea dozei, peste o luna reduceti-o inca o data la jumatate.

1 thoughts on “Maladii ale unghiilor

  1. Pingback: Medicina si bolile ei :Cresc Mare – de la x la y…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *