Rinoplastie – aplicatii medicale

Comparativ cu ceea ce vedeti in fiecare saptamana prin ziare si reviste online, procedurile de rinoplastie nu sunt utile doar din punct de vedere estetic. Este insa un trend destul de popular intre oamenii de la noi, pentru ca majoritatea oamenilor care au avut nenorocul genetic sa aiba un nas mai… interesant si au suficienti bani sa il modifice, o vor face. Daca acum multi ani o procedura de rinoplastie era destul de scumpa, il ultimii ani au aparut pe piata mai multi specialisti in chirurgie, iar pretul s-a mai redus iar pentru o operatie de genul nu mai trebuie sa astepti cu lunile. Sunt multe lucruri care se corecteaza prin rinoplastie, dar fiecare caz are particularitatile sale, motiv pentru care o vizita la un medic de chirugie plastica este necesara inainte de a face o decizie in domeniul acesta.

Prin rinoplastie sau operatia de remodelare chirurgicala a nasului majoritatea oamenilor se asteapta sa isi imbunatateasca aspectul facial si sa isi dea un „boost” la capitolul incredere de sine. Dar cum ziceam si mai sus, nu e util doar din punct de vedere estetic.

Sunt o multime de oameni care au probleme de respiratie din cauza felul in care il au configurat, iar de multe ori se intampla sa aiba sinusurile blocate sau au probleme diverse de respiratie.

Printr-o operatie de rinoplastie se pot modifica dimensiunea nasului, comparativ cu dimensiunile fetei, latimea nasului de la nivelul radacinii, profilul nasului cu bombari sau denivelari, narile mari si asimetriile la nivelul nasului.

Chiar daca e o operatie de modificare a unei componente de dimensiuni mici, operatie de rinoplastie trebuie realizata de specialist, pentru ca implica si anstezie si o un chirurg cu o mana foarte precisa. Si intr-un fel, un artist, pentru ca trebuie sa faca modificari minore incat sa fie totul bine.

Ca la orice fel de operatie, sunt si riscuri, cum sunt infectii, vinderi lente ale ranilor, sangerari si spargerea unor vase mai mici de sange pe suprafata nasului, o anumita asimetrie nazala dupa vindecare. Dar cum ziceam si mai sus, totul depinde de la pacient la pacient. Sunt in cazuri in care rana se vindeca fara probleme si totul e ok, dar sunt si cazuri cu o multie de complicatii, pe care clar nici un medic sau vreun pacient nu si le doreste, dar acestea exista.

La final, acest tip de operatie e ceva care se faca la nevoie, nu neaparat de placere. Dar care poate sa aduca imbunatatiri serioase, atat fiziologic cat si psihologic unei persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *