Riscurile dietelor hiperproteice

Conform unor studii efectuate de cercetatorii de la Purdue University din Statele Unitele ale Americii, femeile in varsta care urmeaza anumite diete hiperproteice sunt mai predispuse la osteoporoza. Aceastia au analizat date pe care le-au obtinut in urma a doua studii realizate pe voluntare cuprinse intre varstele de 43 si 80 de ani.

In urma acestor studii cercetatoorii au reusit sa afle ca femeile mai in varsta care apeleaza la diete hiperproteice (aceste diete sunt bazate pe consumul de cantitati mari de carne si grasimi) au reusit sa slabeasca dar au dezvoltat probleme la nivelul oaselor, mai exact densitatea minerala a oaselor a scazut considerabil comparativ cu densitatea minerala a oaselor femeilor care urmau diete mai putin bogate din punct de vedere al proteinelor.

Acest studiu vine in ajutorul femeilor mai in varsta, tinand cont ca dupa acea varsta se intra in menopauza, iar osteoporoza este cel mai des intalnita in perioada de dupa menopauza, fragilizand structura scheletului, provocandu-se cel mai des fracturi la nivelul coastelor, soldurilor, incheieturilor si coloanei vertebrale.

riscurile dietelor hiperproteice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *