Tampoane sau absorbante?

Este important ca atunci cand esti in perioada menstruatiei sa alegi produsul care ti se potriveste cel  mai bine si care este mai confortabil, insa trebuie sa tii cont si de cat de bun este acesta pentru sanatatea ta. In continuare ai avantajele si dezavantajele pe care le au atat tampoanele, cat si absorbantele.

Avantajele absorbantelor constau in faptul ca pot fi utilizate extern si pot fi folosite diferite marimi in functie de perioada menstruatiei in care te afli. De asemenea se spune ca absorbantele nu afecteaza sanatatea, insa ele pot provoca iritatii. In ceea ce priveste dezavantajele, pe langa faptul ca pot provoca iritatii, absorbantele “pastreaza” un miros neplacut si sunt destul de inconfortabile. Plus de asta nu pot fi folosite la piscina, plaja sau in alte momente de acest gen.

Tampoanele sunt de asemenea pe diverse marimi, astfel incat pot fi folosite diferite tipuri, in functie de perioada menstruatiei in care te afli. Acestea sunt mai comode, pot fi folosite la plaja, piscina, in momente in care imbracamintea ar indica prezenta absorbantului etc. In ceea ce priveste dezavantajele tampoanelor, ele pot provoca uneori iritatie, diaree si chiar infectii serioase din cauza materialului din care sunt facute.

Daca iti apar alergii in cazul folosirii tampoanelor sau absorbantelor cel mai bine ar fi sa mergi la medic pentru un consult.

stand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *