De ce ai alege Grecia pentru un sejur ?

Localizata in sudul Europei, Grecia se invecineaza cu Albania, Republica Macedonia si Bulgaria la nord, Turcia la est. Marea Egee se afla la est de Grecia continentala, Marea Ionica la vest iar Marea Mediterana la sud. Avand una dintre cele mai lungi coaste din lume, ce masoara 13,676 km lungime, Grecia se situeaza din acest punct de vedere pe locul 11 in lume.

In Grecia gasim peste 1.400 de insule, dintre care 227 locuite, cele mai cunoscute fiind Creta, Dodecanese, Insulele Ciclade si Insulele Ionice. Aproximativ 80% din relieful Greciei este format din munti, facand Grecia una dintre cele mai muntoase tari din Europa. Muntele Olimp se afla la cea mai mare altitudine din tara, 2917 m.

Atena este capitala si cel mai mare oras din tara iar Creta este insula cea mai mare si cea mai populata, urmata de Eubeea, apoi Rodos si Lesbos. Anual, milioane de turisti sunt atrasi de asezamintele religioase, numeroasele vestigii, plajele intinse, nisipurile fierbinti si albastrul Marii Mediterane. Tot timpul anului au loc serii intregi de evenimente si festivaluri.

Cultura bogata si diversificata determina ca aceasta tara sa poata oferi vizitatorilor tot ce-si doresc, peisaje minunate, plaje cu nisip fin si mare deosebit de albastra, insule incantatoare si spectacole diverse: balet, teatru vechi si modern, muzica simfonica si clasica, opera, jazz, dansuri si altele. Mancarea, muzica, religia, dansul si vinul sunt elemente principale si parti componente ale culturii grecesti. Nici o excursie fara Grecia! Veniti, vedeti si testati.

Daca va tenteaza sa va organizati un sejur in Grecia, locatiile cele mai populare de vacanta sunt: Corfu, Creta, Halkidiki-Kassandra, Kos-insula, Nea Vrasna, Olympic Beach, Paralia Katerini, Rhodos, Santorini, Thassos si Zakynthos.

sejur in grecia

1 thoughts on “De ce ai alege Grecia pentru un sejur ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *