(P) Misterul Universului și Influența Planetelor asupra Semnelor Zodiacale

Acum 14 miliarde de ani, exista un punct de energie mai mic decât un atom, inimaginabil de dens și concentrat. În mai puțin de o secundă, acesta s-a expandat incredibil de repede și a format ceea ce avea să ajungă Universul pe care îl cunoaștem astăzi…cel puțin aceasta este teoria sau explicația pentru originea Universului, numită Big Bang, unul dintre cele mai mari mistere neelucidate ale lumii. Deși este fundamental înțelegerii noastre despre fizică și este în mare parte dovedită, teoria nu reușește să răspundă unei întrebări fundamentale: ce a fost înainte? Trebuie să înțelegem că Big Bang-ul nu a fost o explozie, ci o expansiune.

Înainte de Big Bang nu exista nimic: nu exista timp, nu exista spațiu, nu exista materie. În realitate, toate au erupt brusc și aparent fără cauză. Din orice direcție am privi, putem cuprinde Universul doar până la un anumit punct, care se numește universul observabil, care are o rază de aproximativ 45 de miliarde de ani lumină. Există univers și dincolo de cel observabil și există probabilitatea ca renumitele găuri negre despre care am auzit cu toții că sunt universuri noi în devenire și sistemul reproductiv al Universului.

De altfel, acestea absorb tot mai multă materie într-un spațiu tot mai mic, care la un moment dat, ar putea exploda exact ca Big Bang-ul, creând un univers nou, paralel cu al nostru, cu legi ale fizicii, proprii. De asemenea, planetele din sistemul nostru solar influențează într-o mare măsură semnele zodiacale.

Prin studiul planetelor, putem înțelege care sunt așteptările noastre de la propria persoană sau de la cei din jur, putem învăța cum să ne comportăm față de un alt semn zodiacal din horoscopul european și ce fel de relații se pot forma între noi, în funcție de influența pe care aceste planete o exercită asupra noastră. Există o corespondență primară între planete și zodii, unde fiecare planetă influentează direct unul sau mai multe semne din zodiacul european.

Planeta respectivă este considerată guvernator al zodiei/ zodiilor respective, iar corespondentele directe pentru fiecare zodie în parte sunt: Soarele-Leu, Luna-Rac, Mercur-Gemeni și Fecioară, Venus-Taur și Balanță, Marte-Berbec și Scorpion, Jupiter-Săgetător, Saturn-Capricorn, Uranus-Vărsător, Neptun-Pești, Pluto-Scorpion Planetele personale sunt: Soarele, Luna, Mercur, Venus și Marte. Acestea sunt considerate a fi planete rapide, întrucât le ia putin timp să străbată cercul Zodiacal (minimum 28 de zile pentru Lună, maximum un an și 220 de zile pentru Marte).

Pe măsură ce trec de la un semn zodiacal la altul, își eliberează energiile într-un mod diferit pentru fiecare persoană. Planetele transpersonale sunt mai lente și necesită între 12 și 249 de ani pentru a străbate întreg Zodiacul. Din acest motiv, mai sunt denumite planete colective, cu exceptia lui Jupiter și Saturn, care sunt ceva mai rapide decât restul.

Acestea sunt Uranus, Neptun și Pluto. Planetele colective rămân într-un semn zodiacal pentru mai mulți ani la rând, iar energiile lor influențează una sau mai multe generații și au o influență mult mai mică la nivelul personalității individuale.

Deși se consideră că planetele domină anumite semne zodiacale, toate influențează într-o oarecare măsură fiecare zodie în parte. Este de ajuns să ne gândim la modul în care Luna influentează mareele, starea de spirit, ori felul în care ne simțim atunci când este o zi frumoasă, cu soarele strălucind pe cer, versus o zi mohorată și înnorată.

În astrologie există forțe puternice care influențează Universul, comparabile ca însemnătate cu forța gravitației, dar pe care încă nu am reușit să le înțelegem pe deplin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *