Ce material să alegi pentru costumul de ski

Cel mai bun material pentru echipamentul de ski

Este destul de dificil să definim îmbrăcămintea ideală pentru o tură e ski la munte. Însă, chiar dacă decizia asupra stilului şi culorilor îţi aparţine un lucru este sigur: trebuie să fii foarte sigur asupra materialului pe care îl alegi pentru costumul de ski. Astfel, înainte de a-ţi achiziţiona un costum de ski este foarte important să te documentezi puţin înainte asupra proprietăţilor materialului şi asupra raportului calitate-pret.

Ce material să alegi pentru costumul de ski

Costumele din goratex sunt cele mai bune, iar jachetele din goratex căptuşite cu puf cu atat mai mult!

În principiu echipamentul de ski complet va fi alcătuit dintr-un strat de haine de bază, un strat intermediar şi un strat exterior. Să nu uităm şi de accesorii: mănuşile, căciula şi casca de protecţie.

Pentru stratul de bază sau lenjeria de corp trebuie să alegi un material care respire precum poliesterul şi materialele sintetice care pot transmite umiditatea către straturile următoare. Trebuie să ştii că este foarte important să eviţi lenjeria de corp din bumbac. Bumbacul, într-adevăr, absoarbe umiditatea şi transpiraţia extrem de rapid, însă se usucă foarte greu. Iar atunci când te mişti pe pârtie senzaţia poate fi foarte neplăcută, mai ales dacă bate şi vântul.

Stratul intermediar: puloverul sau hanoracul trebuie să fie confentionat din poliester sau polartec. Aceste materiale pot ţine căldura, pot absoarbe transpiraţia şi totodată pot respira. Ideal este să optezi pentru pulovere sau hanorace guler înalt şi cu fermoar.

Pentru stratul exterior care poate fi compus fie dintr-un costum overall, fie dintr-o pereche de pantaloni şi o jachetă de ski este foarte important să optăm pentru materiale impermeabile, durabile, care respira. În cazul pantalonilor de ski se mai poate alege şi un material elastic numit “jet”, care se aseamănă foarte mult cu neoprenul surferilor. Însă acesta nu este neapărat recomandat, deoarece are un grad scăzut de impermeabilitate.

În cazul mănuşilor, la fel, trebuie să fim atenţi din ce material sunt confecţionate. Trebuie să fie neapărat din piele, sau din alte materiale impermeabile, din care sunt confecţionate de regulă costumele de ski. Contează ca materialul să fie întărit – iar cel mai bun material pentru a întări mănuşile este Kevlar-ul.

Sigur o să vrei să îţi protejezi şi capul de frigul năprasnic de la munte. O căciulă din plartec este cea mai bună alegere.

Profită de zilele de iarnă rămase, iar dacă trebuie să îţi alegi un costum de ski asigură-te că vei face cea mai bună alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *