Incalzitor pentru maini

Vremea de afara si temperaturile tot mai scazute au efecte si asupra organismului nostru, mai ales asupra mainilor si picioarelor noastre care sunt de cele mai multe ori in aceasta perioada foarte reci, in ciuda grijii noastre si atentiei deosebite pe care le-o acordam (manusi, sosete mai groase).

Am gasit o solutie perfecta pentru noi, cele care suferim de “sindromul mainilor reci”. Se numeste incalzitor de maini (Gel Hand Warmer in engleza) si este perfect pentru zilele racoroase. Acest incalzitor este format dintr-un saculet de plastic cu gel ce are in interior si un metal. La apasarea acestui metal, care este mai umflat intr-o parte, gelul din interior se transforma intr-un corp solid de textura ghetii, incalzindu-se pana la aproximativ 60⁰C. Caldura produsa scade in timp, insa poate dura chiar si cateva ore.

Dupa racire, saculetele pot fi refolosite. Pentru aceasta, in momentul in care se racesc, trebuie introduse in apa fierbinte. Dupa acest proces pot fi folosite, ramanand fierbinti, fara a fi “activate”, iar cand temperatura incepe sa scada puteti apasa metalul. Astfel perioada in care va va tine de cald va fi mult mai mare.

Aceste saculete sunt mici in general, asa ca pot fi introduse cu usurinta in manusi. Astfel scapati de problema mainilor reci atunci cand temperaturile de afara sunt scazute.

worm hands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *