Retete pentru eliminarea punctelor negre

Punctele negre sau comedoanele deschise reprezinta foliculi ce au o deschidere mai mare decat in mod normal, continand dopuri de sebum, precum si celule moarte care au trecut printr-o reactie chimica, de aici provenind si culoarea neagra.

Daca salonul de cosmetica nu e chiar cea mai la indemana optiune pentru a elimina punctele negre, atunci poti incerca chiar la tine acasa una din retele de mai jos:

1. Masca cu malai si otet – una dintre cele mai bune solutii pentru a elimina punctele negre, masca cu malai si otet poate fi facuta oricand, fiind nevoie pentru prepararea ei de doua linguri de malai si doua lingurite de otet. Aceste ingrediente se amesteca, iar pasta obtinuta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul, se clateste bine cu apa calduta.

2. Lotiune cu lapte si suc de lamaie – scapa tenul de impuritatile ce pot duce la aparitia punctelor negre si a cosurilor, datorita ingredientelor bogate in antioxidanti. Se pun cateva picaturi de zeama de lamaie intr-un pahar de lapte cald, iar cu lotiunea rezultata se maseaza fata pentru cateva minute, dupa care se lasa sa actioneze timp de 10 minute. Se clateste apoi fata cu apa calduta.

3.  Masca cu iaurt si portocala – se prepara o masca din doua linguri de coaja de portocala data pe razatoare si patru linguri de iaurt. Pasta obtinuta se aplica pe fata, masandu-se timp de 2-3 minute prin miscari circulare.

Din cand in cand, daca iti permiti, poti face o vizita la un salon specializat, care sa iti realizeze un tratament complet pentru ten.

eliminrea punctelor negre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *