In lipsa de informatii

Indiferent de natura cercetarilor pe care tu le intreprinzi trebuie sa recunoastem ca sunt cateva domenii in care informatiile sunt incerte. Insa cand vine vorba de informare nu toate persoanele sunt complet deschise pentru acest lucru.

Ca sa nu mai spunem ca putem sa si comparam anumite informatii pe care le descoperim. Cu toate astea cand vine vorba de batranii lucrurile se schimba putin. Sau cel putin in viziunea tinerilor lucrurile sunt destul de simple desi majoritatea dintre acestia nu isi pot imagina de ce batranii se pregatesc din timp pentru serviciile funerare.

Si desi pare o indeletnicire destul de bizara, din necunostinta de cauza unii dintre batrani apeleaza la o firma de pompe funebre din sector 5, decat sa apeleze la o firma ce ofera aceleasi servicii cat mai aproape de spatiul in care locuiesc. Asta se intampla mai ales pentru cei ce locuiesc in capitala sau foarte aproape de aceasta. Iar asta nu este o lipsa de perspectiva asa cum spun cei mai multi, insa cu siguranta oamenii s-au obisnuit sa se pregateasca din timp pentru zilele cele mai negre si de asemenea foarte aglomerate. Si chiar daca nu suntem cu totii de acord si nu putem sa ne punem de acord in aceste privinte cu siguranta varstanicii isi au meritele lor.

Cel putin in ultima parte a vietii lor se pare ca acestia sunt cei mai responsabili si in acelasi timp dau dovada de o foarte mare perspicacitate. Si nu intocmai pentru serviciile alese, ci si pentru toate lucrurile pe care acestia le decid pentru ultimul lor drum. Iar curajul unora dintre persoanele mai in varsta este de neconceput. Iar daca in viziunea celor mai tineri membrii din familie si apropiati acestia par fiinte fragede si nesiugure, ei sunt cei care sunt cei mai stapani pe situatie si accepta totul asa cum se cuvine, fara sa se opuna si fara sa isi faca prea multe griji.

Pe de alta parte sunt atat de multe lucruri pe care persoanele mai in varsta le iau in serios si care pentru ei reprezinta adevarate elemnte pentru a se ghida, incat uneori avem tendinta sa-i blamam si sa spunem in sinea noastra ca ei nu pot stii totul si ca de cele mai multe ori vor sa ne faca noua “zile fripte”.

Am putea spune de asemenea ca nici cei mai tineri nu sunt diferiti, doar ca in loc de toate astea ar trebui ca la un moment dat sa lasam orgoliul deoparte si sa ne asiguram ca ne informam pentru tot ce este necesar si indicat pentru vietile noastre. Iar faptul ca cei varstnici sunt constienti de cursul vietii nu trebuie decat sa-i apreciem pentru deciziile pe care le-au luat si forta de a realiza toate aceste lucruri, chiar daca in mare masura nu ne convin deciziile luate de persoanele mai in varsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *