Fa-ti pedichiura acasa

Picioarele sunt o parte a corpului careia nu prea ii acordam atentie, insa este cazul sa ne schimbam atitudinea si sa incepem sa le acordam acestora putin din timpul nostru. Nu este nevoie sa mergeti la saloane specializate, va puteti face acasa pedichiura perfecta, trebuie doar sa urmati cativa pasi.

In primul rand trebuie sa va tineti picioarele in apa calda 10-15 minute, pentru a relaxa picioarele si a inmuia pielea.

In al doilea rand trebuie sa va taiati unghiile scurt, fie in forma dreapta, fie in forma rotunda, in functie de preferinte. Dupa acest proces este indicat sa folositi o pila pentru a indeparta surplusurile si pentru a evita sa va agatati mai tarziu unghiile in materialul sosetelor. Pila pe care o folositi ar trebui sa fie speciala pentru pedichiura, aceasta fiind mai mare si mai moale decat cea pentru manichiura.

Pentru a ingriji pielea picioarelor si a avea calcaie frumoase, puteti aplica un scrub, dupa care sa acordati atentie cuticulelor. Le puteti ingriji cu o crema sau cu un creion special, forfecuta fiind un instrument care va poate provoca infectii.

In urma procesului de taiere – pilire – utilizare crema ar fi bine sa dezinfectati zona cu vata imbibata in spirt, dupa care va puteti finaliza pedichiura prin aplicarea ojei preferate.

Nu uitati sa folositi separatoarele pentru degete. Urmand toti acesti pasi veti obtine o pedichiura perfecta chiar la voi acasa.

pedichiura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *