Placinta cu prune

Ingrediente placinta cu prune

  • Faina 500 g
  • oua 6 buc
  • unt 180 g
  • lapte 200 ml
  • coniac 25 ml
  • zahar tos 350 g
  • praf de copt 1 plic
  • zahar pudra 50 g
  • prune 750 g
  • sare
  • Mod de preparare placinta cu prune

    Se amesteca zaharul tos cu untul, se adauga galbenusurile unul cate unul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, se adauga laptele, faina, praful de copt, coniacul si sarea, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecandu-se usor. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt, se asaza deasupra prunele carora li s-au scos samburii si au fost desfacute in doua. Se coace placinta la un foc moderat, apoi se presara cu zahar pudra si se portioneaza. Se poate pregati cu orice fel de fructe.

    placinta cu prune

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *