Tarta cu nuci

Ingrediente tarta cu nuci

BLATUL

  • faina 300 g
  • unt 200 g
  • zahar 100 g
  • galbenusuri 3 buc
  • smantana 100 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • UMPLUTURA

  • marmelada fina 200 g
  • albusuri 8 buc
  • zahar pudra 200 g
  • faina 50 g
  • cacao 25 g
  • nuci 250 g
  • coaja de lamaie rasa 30 g
  • Mod de preparare tarta cu nuci

    Din faina, unt, zahar, galbenusuri, smantana si zahar vanilat se prepara un aluat fraged din care se intinde o foaie dreptunghiulara care se asaza intr-o tava unsa cu unt, se da la cuptor pentru 10 min., se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se intinde deasupra marmelada. Albusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra putin cate putin si se continua adaugandu-se faina, cacaua, coaja de lamaie rasa si nucile macinate, toate adaugate pe rand, cu o lingurita. Se toarna compozitia aceasta peste aluat. Se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *