Sos Mamaia

Ingrediente Sos Mamaia

  • Unt 50 g
  • faina 50 g
  • supa de oase 350 ml
  • ceapa 250 g
  • otet 40 ml
  • sardelede Lissa 100 g
  • piper
  • sare
  • Metoda de preparare Sos Mamaia

    Untul se infierbanta, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni, se stinge cu supa de oase, se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 15-20 min. Ceapa se da pe razatoare, se adauga otetul amestecat cu apa, se fierbe 30 min. si se paseaza prin sita. Sardelele de Lissa se taie feliute foarte subtiri, care se zdrobesc cu un pilug si apoi se freaca cu putin otet. Se amesteca sosul alb cu ceapa si sardelele, se potriveste gustul cu piper si sare si se mai da un clocot. Se foloseste la peste.

    sos mamaia

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *