Camerele de supraveghere: costuri, utilitate

Colegii nostri de la Yes-Timisoara.ro au deja o serie de articole interesante bazate pe securitatea si siguranta unei locuinte sau a unui sediu de firma. Daca nu vorbim despre o cladire de birouri, care cu siguranta va avea o multime de sisteme deja integrate si “gandite” inca de la faza de proiectare atat pentru supravegherea exterioare cat si pentru aceea interioara, pe langa alarme, senzori de fum si de foc sau sprinklere pentru incendiu, atunci fiecare proprietar de cladire – casa, vila sau pur si simplu un apartament – se va gandi destul de serios la costuri si la utilitatea unui sistem de camere de supraveghere. Daca despre camere mai stim si noi cate ceva, costurile au fost adunate cu ajutorul sectiunii de Camere IP de pe Comenzi.ro.

Un aspect importanta pentru o cladire mica sau medie, privata, la montarea camerelor de supraveghere este deranjul provocat de instalarea unui asemenea sistem de supraveghere. In functie de tipul camerelor, unele vor avea nevoie de mai mult spatiu si de prinderi speciale, ceea ce se poate intampla doar cu ajutorul gauririi peretilor. Totodata, spatiul pentru DVR si o sursa suplimentara de curent in caz de avarie fac posibilita instalarea celor din urma doar in anumite locuri.

Cu camerele de interior lucrurile se schimba. Anumite modele pot avea nevoie de conectori special, de cabluri care ar trebui sa fie integrate in perete sau aplicate pe acesta. Insa cu variantele mai moderne, un router wifi, cu camere speciale si tehnica de calcul nu foarte performanta se poate crea un sistem de supraveghere interioara mai mult decat decent si care se aplica perfect pe circa 92% din nevoile proprietarilor de cladiri mici si medii. Iar pentru ca in titlul acestui articol am mentionat si de costuri, o camera cu IP PNI IP751W 720P P2P, PTZ, slot card, wireless, email, FTP are un cost de 348 de lei. La un numar de incaperi mediu (de 7 per o cladire nu neaparat mica), un sistem destul de potent nu te costa mai mult de 3000 de lei. Acestea fiind totusi costuri fara discounturi, dar si fara manopera de instalare. Cu mentiunea ca instalarea este foarte simpla si poate fi realizata si in sistem amator, din punctul meu de vedere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *