Petrece timp creativ cu copilul tau

Dinamica pietei de munca si felul in care s-au modificat atributiile de la joburi au facut ca parintii sa aiba tot mai putin timp pentru copiii lor. Indiferent ca e vorba de tati sau de mame, programul de munca care ocupa aproape toata ziua sau overtime-urile sunt deja ceva normal. In unele cazuri, bunicii sunt cei care suplinesc prezenta parintilor, dar din diverse motive, unele familii nu reusesc sa beneficieze nici de acest mic avantaj oferit de clasica familie romaneasca. Totodata, din cauza lipsei de timp, se creaza rupturi intre parinti si copii, de la varste fragetele a celei de-a doua categorii mentionate. Motiv pentru care noi va sugeram ca din putinul timp pe care il aveti la dispozitie pentru copii, sa gasiti variante cu activitati educative, interesante, care sa mentina cu usurinta legatura parinte-copil. Un bun exemplu ar fi activitatile sportive de orice fel sau pictura ori desenul. Un alt exemplu pot fi benzile desenate la Books Express.

Benzile desentate sunt create de asa natura incat acopera mai multe topicuri / povesti. Acestea pot fi combinate si cu board games / card games, pentru a dezvolta si vocabularul sau spiritul competitiv al copiilor. De exemplu, colectia de benzi desenate Naruto este foarte populara intre copii, in ultima perioada. Un alt mod interesant si creativ de a petrece timpul cu copiii tai este un puzzle. Poate fi de mici dimensiuni, pentru a se crea o finalitate rapida sau poate fi unul de mari dimensiuni, care se poate percepe ca un proiect pe o perioada mai indelungata de timp. A doua varianta, odata finalizata si inramata ar fi putea deveni cu usurinta si o amintire care sa tina aprinsa dorinta pentru cunoastere si bucuria sentimentului de accomplishment.

Voi ce altfel de jocuri creative folositi impreuna cu copiii vostri? Ce fel de solutii de petrecere a timpului (destul de putin, asa cum este mentionat chiar in primul paragraf) liber preferati si de ce? Care dintre variantele propuse vi se pare cea mai potrivita pentru copiii vostri si de ce? Sharuieste raspunsul tau completand formularul de mai jos, iar noi vom publica raspunsul tau in cel mai scurt timp. Cele mai bune raspunsuri vor fi parte a unui alt articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *