Administrarea stocurilor

Si nu ma refer aici la administrarea stocurilor ca si cum am tranzactiona diverse valute, ci la stocurile reale, stocuri de produse, fie ele medicamente sau alimente. Am lucrat multa vreme in tineretiile mele intr-un magazin mare din oras, iar acolo am invatat o multime de lucruri despre cum functioneaza lucrul cu cantitati uriase de marfa. In primul rand, daca nu ai coduri de bare pe marfa, e problema. Pentru ca daca ai produse care nu le poti scana in calculator pe baza acelui cod de bara, nu le poti vinde si nu poti afla cate produse de acel tip ai in magazin pentru a stii daca mai e necesar sa ceri produse noi.

Din fericire, cei care veneau marfa aduceau totul in paleti standard, si pe un palet stiam ca e x cantitate dintr-o marfa, putand altfel afla stocul. Iar pe cutie era un cod de bare pe care il puteai citi usor cu un cititor de coduri de bare… daca cutia se afla la sol. Daca cumva aveai cutia undeva pierduta prin depozit, trebuia sa gasesti pe cineva cu o liza sa iti dea cutia jos ca sa poti sa o scanezi. Pe atunci aveam cititoare cu fir, nu cititoare de coduri fara fir cum gasesti acum, cand te poti suii usor peste tot sa scanezi ce e necesar, pentru ca datele sunt transmise wireless direct la computer.

Deja alte vremuri, nu ca pe vremea cand lucram eu in supermarket. Am trecut insa mai departe de acele momente, alt job, dar stocurile tot au ramas. Din fericire, nu mai trebuie sa le administrez eu din depozit. Le pot vedea direct in calculator, scanate de alte persoane. Doar cumperi cititoarele de carduri de pe net si iti vin direct la magazin, unde le dai mai departe.

Alte vremuri, alta tehnologie.

1 thoughts on “Administrarea stocurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *