Alegerea caruciorului pentru bebelusul tau

In primii doi ani de viata ai bebelusului, e cumva obligatoriu sa ai si un carucior la indemana. Depinde insa de multi factori alegerea unui carucior. Multe persoane duc un stil de viata activ, cu multe drumuri, in care isi folosesc extrem de des masina, motiv pentru care acestia au nevoie de un carucior mobil, usor de strans si de pus in masina.

Persoanele care nu se plimba atat de des cu masina, dar merg foarte mult prin parc au nevoie de un alt tip de carucior, mai rigid si solid, in care sa poata sa aiba la indeamana tot ce este nevoie pentru bebelus. Alegere unor carucioare de bebelusi nu e chiar o alegere simpla, motiv pentru care aici pe Amaris.ro iti oferim cateva sfaturi legate de alegerea unui carucior eficient in functie de ce ai nevoie.

Tipul de carucior

Pe piata exista o gama variata de carucioare pentru bebelusi: usoare, tip umbrela, duble sau pentru calatorie. Dupa cum am specificat si mai sus, un carucior in alegi in functie de ceea ce faci, pentru ca multe persoane calatoresc mult cu masina si au nevoie de un carucior usor care se pliaza rapid, fie un carucior sport, cu roti solide si confortabil pentru bebelus (asta pentru mamele sau tatii sportivi), fie chiar un carucior dublu sau cu spatiu de depozitare, mai ales pentru persoanele care petrec mult timp afara cu bebelusii. Gasiti multe modele, de la carucioare duble pentru gemeni, pana la carucioare simple pentru o persoana dar cu spatiu de depozitare jos si ajungeti si la carucioare 3 in 1, cele mai complete din punct de vedere al dotarilor.

Ce trebuie sa luati in seama cand cumparati un carucior:

– sa fie sigur; este foarte important ca indiferent de caruciorul ales acesta sa fie stabil. Puteti verifica asta atarnand o greutate ca un pachet de scutece pe unul din manere. In mod normal nu ar trebui sa se lase foarte mult, insa daca o face, cautati un alt carucior. Aveti grija de asemenea sa nu aibe locuri si colturi ascutite in care bebelusul sa se poate ciupi.

– sa se plieze eficient; pentru familiile calatoare, e destul de important sa poti adauga un carucior repede in masina, mai ales daca prinzi o zi ploioasa, asa ca e important ca acele carucioare sa se plieze cat mai repede.

– sa fie usor manevrabil; mai ales in conditiile traficului intens, veti dori sa aveti un carucior pe care sa il manevrati cu usurinta, avand tot timpul controlul asupra lui, indiferent de situatie

– capacitatea cosului; asta depinde de multe ori de tipul de carucior, pentru ca, dupa cum am specificat mai sus, sunt mai multe tipuri de carucioare disponibile in functie de activitate pe care o faci.

E important sa nu cautati cele mai ieftine carucioare, ci cele mai bine dotate si mai sigure. Asta e valabil in cazul oricarui element pentru bebelusi, fie ele jucatorii, scaunele, scaun de masa pentru bebelusi sau alte accesorii. E mult mai important sa iei ceva calitativ, pentru ca bebelusii sunt niste fiinte fragile care au nevoie de toata atentia si ingrijirea parintilor.

carucioare-bebelusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *