Jocurile copilariei

Un copil in viata unui om este ceva exceptional, incepand de la nastere. De la primele rasete, pana la primele zambete, copiii sunt pur si simplu irezistibili pentru ai lor parinti. Urmeaza apoi primele cuvinte, semi articulate, iar apoi mersul taras, urmat intr-un final de mersul doar cu ajutorul celor doua picioare, mers in care ii puteti ajuta cu un premergator chicco, pentru a se adapta mult mai usor acestui nou tip de mers.

E de altfel recomandat ca in primii 2-3 ani sa vorbiti cu el cat mai mult si sa vorbiti in cel putin o limba straina. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca daca in casa se vorbeste mai mult de o limba, copilul va prinde mult mai usor invatarea unei limbi straine.

Insa dupa ce trec primii 2-3 ani, copiii incep sa fie tot mai curiosi si sa aiba tot mai multa energie. Incercati sa transformati aceasta energie intr-o dezvoltare artistica, folosind diverse jocuri ca puzzle-uri, pictand sau desenand carti colorate, jocul de-a “v-ati ascunselea” si multe alte jocuri care sa ii permita copilului sa isi foloseasca energia pe care o are si sa invete o multime de lucruri noi.

Incepand cu varsta de 4 ani puteti sa incercati sa il invatati sa foloseasca tricicleta sau chiar o bicicleta, daca invata repede. Se gasesc multe biciclete pentru copii de 3 ani, perfecte pentru invatarea mersului pe doua roti si implicit pentru o mai buna functionare spatiala. Toti stim cat de dificil a fost prima oara cand ne-am urcat pe bicicleta si de cate ori nu am picat si ne-am julit. Incepand de la o varsta frageda, copiii invata mult mai usor sa se deplaseze pe bicicleta.

Dupa varsta de 4-5 ani, incercati sa le aduceti si mai multe jocuri in viata pentru a invata. Un bun exemplu este un joc cu dinozauri, care ii poate invata pe acestia ce fel de animale au trait pe planeta noastra acum foarte mult timp si cum evolueaza lumea.

Jocurile ii invata pe cei mici sa se dezvolte si sa se adapteze incet incet la o lumea tot mai schimbatoare. Dar si mai moderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *