Cainii rasa Terra Nova

Cainii din rasa Terra Nova sau Newfoundland se remarca in primul rand prin inaltimea si greutatea lor, de 65 pana la 74 cm, respectiv 49 pana la 69 kg, fiind renumiti mai ales pentru faptul ca salveaza oamenii de la inec.

Descriere

Un Terra Nova este mare si puternic , dand dovada de o impresionanta putere de lucru si de forta. Capul ii este mare, iar buzele ii sunt groase si lasate, in contrast cu urechile mici, usor rotunjite. Coada sa este stufoasa, iar labele prezinta degetele legate printr-o pielita cu rol la inot. Blana este medie, foarte deasa si groasa si poate fi neagra, maro sau gri.

Ca personalitate, un Terra Nova este in general bland, in ciuda fizicului sau masiv care te-ar face sa crezi ca ai de-a face cu un caine fioros. Este foarte inteligent si sociabil, agreand prezenta altor animale in jurul sau. Da dovada de mult devotament si afectiune fata de stapanul sau si mai ales fata de copii, cu care este foarte protectiv.

Fiindca este un animal inteligent, este destul de usor de dresat, cel mai indicat fiind sa se foloseasca o voce prietenoasa, nu una care sa il certe. Este un caine caruia ii place foarte mult miscarea si ii place sa inoate.

Un Terra Nova este folositor mai ales pentru pescari, fiind renumit pentru abilitatea lui de a salva oamenii de la inec. Fiind foarte prietenos, mai ales cu copiii, este un bun animal de companie si pentru paza locuintei.

caine rasa terranova

2 thoughts on “Cainii rasa Terra Nova

  1. Pingback: Un caine la casa omului | J Marius

  2. Pingback: Un caine de rasa: Terranova | Zece Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *