Alegerea scutecelor potrivite

Probabil ca nu e una din intrebarile care sa rasara in minte constant, dar vanzand o prietena care a devenit mamica foarte interesata de acest subiect, am zis ca e timpul sa ii acordam un interes si pe blogul acesta.

Deci, care sunt modurile in care alegi pampersul potrivit pentru bebelusul tau ?

Sunt doua tipuri de scutece: refolosibile si de unica folosinta. Evident ca cele mai populare pe piata sunt scutecele de unica folosinta, dar amandoua tipurile de scutece au avantajele si dezavantajele lor.

Scutecele de unica folosinta sunt foarte practice, usor de schimbat pe bebelus, stau foarte bine cu acesta si nu prea exista riscul ca hainele micutului sa fie patate de pampers. Ele se muleaza foarte bine pe corp, prezentand siguranta. Dar poate cel mai mare avantaj pentru o tanara mamica: nu trebuie sa speli aceste pampersuri. Unele tipuri de pampersuri sunt ceva mai ceva mai complexe chimic, iar acestea pot irita piele copilului. Prietena mea am vazut ca foloseste scutece Pampers Active Baby 4 si e destul de multumita de ele, mai ales dupa ce in trecut a folosit alte 3 tipuri de scutece care nu au fost la fel de bune, acestea fie au cauzat foarte multe iritatii, fie nu si-au facut treaba pentru care au fost create, aceea de a mentine … resturile alimentare departe de haine.

Scutecele refolosibile sunt evident mai bune ca si cost per termen lung, chiar daca un scutec refolosibil e ceva mai scump decat scutecele de unica folosinta initial. Acestea sunt facute din materiale naturale, biodegradabile, deci mai putine sanse ca micutul sa sufere din cauza iritatiilor sau a alergiilor cauzate de material. Problema cea mai mare reprezinta insa spalarea acestuia, iar multe mamici nu suporta sa faca asta… din motive evidente. Deci un minus la capitolul practicalitate.

Tipul de scutec ales depinde de tine, dar vedeti in prima faza ce reactie are la scutecele actuale, iar daca rezultatele nu sunt satisfacatoare, consultati medicul pediatru pentru mai multe sfaturi.

pampers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *