Ghid practic pentru schimbarea pampersului

Schimbatul scutecului pentru un proaspat parinte nu este chiar ceva natural, motiv pentru care multi parinti au probleme la acest capitol. Unii se pregatesc din timp, dar nimic nu e ca atunci cand trebuie sa schimbi prima oara scutecul.

In primul rand, caut sa cumperi un pampers la un pret bun dar ai grija sa cumperi si ceva de calitate, ceva care sa fie sensibil cu piele bebelusului tau. Un exemplu sunt scutecele puffies, foarte fine cu pielea bebelusului. Dar nu trebuie neaparat sa iei acest tip de scutece, insa sa ai grija ca indiferent de tipul de scutece ales, nu pretul pampersului trebuie sa fie cel mai important cat calitatea acestuia.

Sa revenim. Intr-un final ai reusit sa cumperi scutece pentru bebelusi (iar cu ele ar trebui sa iei si un pachet de servetele umede pentru bebelusi) si ajungi acasa si treci la schimbatul scutecului micutului tau.

Sa zicem ca esti prima oara in aceasta situatie, asa ca voi descrie cei patru pasi pentru o schimbare usoara a scutecului.

Primul pas: pregateste tot ce ai nevoie pentru schimbare bebelusului pe o masa, ca sa ai totul la indemnana cand procesul efectiv de schimbare are loc. Ai grija sa fie la limita mainii tale incat sa nu trebuiasca sa te intinzi in timp ce faci schimbul. Acest lucru e necesar pentru a putea fi atent tot timpul la bebelus.

Al doilea pas: Pui copilul pe masuta de schimbat si pune un scutec curat, deschis langa tine pe masuta.

Al treilea pas: Desfa vechiul scutec si pune-l deoparte pentru a il arunca. Ia pachetul de servetele umede si sterge funduletul bebelusului pentru a preveni eventuale urticarii. Ia scutecul nou, ridica fundul bebelusului tinandu-i gleznele si pune-i noul scutec dedesubt, urmand a lasa picioarele in jos si de a inchide scutecul din cele trei directii.

Al patrulea pas: Daca tot esti acolo si observi ca hainutele ii sunt murdare, schimba-le si pe acelea. Dupa care pui bebelusul inapoi in patut si scapi de scutec intr-un loc bine definit. Ar fi bine daca ai putea face un cos de gunoi strict pentru asa ceva.

Cam acestia sunt pasii pentru schimbarea unui scutec.

pampers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *