Imbracaminte pentru botez

La o luna dupa nastere, vine si momentul in care mare parte din familii isi boteaza copilul, fie ca e in cadrul Biserii Catolice sau a Biserii Ortodoxe, cum e in Romania. Iar pentru astfel de momente multe mamici / tatici isi aleg un tip aparte de imbracaminte …. ca sa dea mai bine in poze, cel mai probabil.

Adica cel putin in ultimele poze de pe facebook pe care le-am vazut pe facebook, multi bebelusi aveau rochite speciale de botez pentru acel eveniment, care cumva semanau una cu alta ca stil, deci banuiam ca e un tip special de imbracaminte pentru bebelusi pentru un astfel de eveniment.

In oricare din variante v-ati afla, e bine stiut ca un botez e “primul mare eveniment” din viata unui bebelus. Nu unul de care isi va aduce aminte, cu siguranta, dar unul pe care il va simti si pe care i-l vor aminti parintii la o anumita varsta. Si chiar daca in acel moment, nu va simti prea multe lucruri, parintii cu siguranta isi aduc aminte de acel prim moment important din viata lor alaturi de acel copil.

Ziceam ca exista un tip de imbracaminte special pentru botezul copilului, dar in cadrul adultilor cred ca nu exista vreo norma de genul, ci doar se aleg unele haine bune pentru celebrarea intrarii in randul ortodoxilor / catolicilor al unui baiat / fata. Cel putin din ceea ce stiu eu. Dar eu stiu putine legate de astfel de botezuri, asa ca intreb publicul general, cititor al acestui site: exista vreun tip anume de imbracaminte pentru cei care participa la un botez sau se aleg doar hainele bune si e in regula ?

Si daca ati fost vreodata la un botez, ati vazut bebelusul sa fie imbracat intr-un anumit tip de hainute sau pur si simplu avea hainute clasice inainte sa fie botezat ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *