Bucataria ideala

model-bucatarie

Inaintea acestui articol aveti o poza. Iar in acea poza e viziunea mea pentru o bucatarie ideala. Un spatiu de 20 de metri patrati, echipati cu tot ceea ce necesar pentru a face statul in bucatarie si gatitul o activitate placuta. Cum altfel pot sa si scriu despre retete daca nu le fac ? 🙂

Revenim la bucataria ideala, pentru ca actuala mea bucatarie nu arata nici macar pe aproape cu ceea ce imi doresc. Am aproape tot ceea ce am nevoie pentru a face mancare, dar tot timpul simt ca e nevoie de mult. Iar in bucataria ideala, lucrurile ar fi in felul urmator.

Un perete ar fi plin de toate elementele necesara pentru gatit + mancat. Incepand de la stanga spre dreapta, dupa cum se vede in desen, un frigider cu un mic spatiu de congelator (pentru inghetata si alte chestii care trebuie sa stea temporar la rece), urmat de o lada frigorifica in care sa pot depozita pentru iarna diverse lucruri precum vinete congelate, din care iese o minunata salata de vinete… in luna ianuarie. Urmeaza apoi o zona in care dulapuri si sus si jos. In dulapurile de sus e spatiul pentru farfurii si lucruri imprtante pentru bucatarie (mirodenii, zahar, ulei, sare, tot ce e necesar ca sa dai ceva aroma la mancare). In spatiul de jos e zona pentru vasele mari de gatit + un spatiu pentru masina de spalat vase. Chiar daca nu e o activitate dezagreabila, cred ca o masina de spalat poate fi foarte utila, mai ales daca ai o cina cu mai multe persoane si o tona de vase in chiuveta. Pe langa masina de spalat vase probabil ca va fi si cosul de gunoi, bagat cumva in acel blat. Urmeaza apoi aragazul cu trei ochiuri pe gaz si unul electric (plita) cu un cuptor usor de manevrat si cu instructiuni precis la nivel de temperatura (pentru a putea vedea mai usor cand e gata puiul). Urmeaza apoi o hota deasupra iar dedesubt e o chiuveta mare cu tot cu suport pentru vase.

In cealalta parte a bucatariei avem un coltar confortabil pentru relaxare, posibil un televizor deasupra, daca mai vreau sa sau sa urmaresc stirile si o masa pe care sa o pot folosi ca spatiu de lucru cu laptopul in momentele in care astept sa fiarba ciorba. Masa si scaunele pentru bucatarie sunt simple, cu spatar din lemn sau aluminiu si o perinita sub sezut, pentru a sta confortabil.

Mi-ar placea sa fie geamurile ca in desenul de mai sus, pentru ca atunci as avea o multime de lumina naturala, care cu siguranta ar ajuta la o stare de bine.

Asta e o bucatarie de vis. Pana a avea asa ceva, iti trebuie o casa in care sa iti poti proiecta astfel de spatiu. Simt insa ca au ramas multe spatii goale si nu mai am idee cu ce sa le umplu. Voi ce ati mai pune in bucataria voastra ideala ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *