Dupa nastere

bebelus

Nasterea copilului va aduce numeroase schimbari in viata ta. Inca din primele luni orele tale de somn vor fi tot mai putine, iar grija pe care i-o vei purta va fi din ce in ce mai mare. Daca initial va trebui sa fii in permanenta cu ochii pe el, cu timpul va trebui sa il ajuti sa isi dezvolte capacitatiile intelectuale, sa il inveti jocuri educative, sa il ‘modelezi’ dupa propriul caracter.

Pe langa toate acestea, nasterea copilului iti va aduce o serie de sarcini zilnice care vor deveni o rutina pentru tine: hranitul copilului, supravegherea si odihna lui, schimbarea scutecelor, etc. Pentru ca aceste lucruri sa fie mai usor de efectuat, ti-am pregatit o lista cu 5 lucruri extrem de folositoare in viata de zi cu zi:

1. Scutecele- probabil cele mai importante si utile lucruri pe care le vei folosi pentru copilul tau. In plus, copilul tau trebuie sa fie schimbat de aproximativ 6-7 ori pe zi. Astfel, daca vrei sa eviti costurile prea mari si sa investesti banii si in alte achizitii pentru copilul tau, poti sa optezi pentru scutecele reutilizabile care se pot spala si purta din nou.

2. Servetelele umede- folositoare in orice moment al zilei, servetelele umede pentru bebelus trebuie sa fie intotdeauna in geanta ta pentru orice situatie la limita. Astfel, vei putea sa cureti copilul foarte usor fara ca acesta sa se irite.

3. Patutul- locul in care copilul trebuie sa se odihneasca, asadar unul dintre cele mai utile lucruri pentru copilul tau. Poti atasa o bara plina cu jucarii deasupra patutului ca acesta sa se mai joace cu ele inainte sa adoarma.

4. Caruciorul- util pentru orice deplasare si foarte eficient. Odata cu achizitionarea unui carucior nu va mai trebui sa iti faci griji ca nu ai cu cine sa lasi copilul acasa cat timp mergi la cumparaturi sau in alta parte a orasului.

5. Scaunelul pentru masina- este obligatoriu si asigura siguranta copilului pe toata durata calatoriei cu autoturismul. Fara un scaunel pentru copil in masina, riscurile sunt mari, iar copilul se va putea lovi sau va putea pati altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *