Ce trebuie sa ai grija cand cumperi o casa: pe interior

In momentul in care ti-ai cumparat o casa, una din primele griji e sa te uiti cat mai atent care este conditia acesteia. Daca este o casa noua, nu ar trebui sa fie atat de multe griji, dar si acolo ar trebui sa ai cateva lucruri de luat in seama.

In prima faza, ar trebui sa ai grija pe interior la doua lucruri: umiditate si vopsea de pe pereti. Sa incepem cu vopseaua in prima faza.

Casa in care ati fost putea sa fie locuita de o multime de persoane inainte voastra si nu stiti care au fost obiceiurile acestora. Daca au fost fumatori in casa, veti observa in special pe la colturi ca vor fi usor negre iar mirosul in casa va fi unul mai inchis decat ar fi normal. Daca observati asta in casa, incercati sa o vopsiti din nou, chiar daca nu v-ati stabilit buget pentru asta.

Legat de umiditate ar fi multe lucruri de spus. O umiditate crescuta intr-o camera poate face aerul mai dificil de respirat iar in casa va fi mereu mai rece decat ar trebui sa fie in mod normal. In astfel de situatii se impune un dezumificator combinat cu ceva aeroterma, asta daca vrei sa va uscati mai usor peretii. Pentru ca veti observa la colturi ca peretii vor fi umezi daca e umiditate mare in casa.

Mai rau e daca aveti o casa cu etaj, iar deasupra e lemn, pentru ca tot aerul cald si umed care vine de acolo ajunge ca mucegai care se depune pe lemn si in timp il strica. De aceea de obicei pentru acoperisuri se folosesc diverse metode pentru a il proteja de umiditate.

Deasupra intregii structure de foloseste o folie hidroizolanta si abia apoi se pune si tigla, indiferent ce alegeti. Iar apoi trebuie sa aveti grija si pe interior, pentru ca si acolo trebuie tratat lemnul corespunzator.

Fiind un acoperis mare, puteti sa va cautati ceva cantitate mai mare de folie izolanta la Arabesque daca vreti sa va mearga treaba repede, doar sa aveti o duba la indemana (sau un mic camion) ca sa le puteti cara, pentru ca si transportul costa.

Am discutat putin despre ce ar trebui sa ai grija la o casa noua. Intr-un articol viitor va voi povesti cate ceva legat de ce trebuie sa ai grija pe exterior atunci cand cumperi o casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *