Prospectarea pietei pentru un apartament

In ultimii ani a fost destul de greu sa obtii un apartament cat de cat ieftin prin Timisoara. Daca prin 2008 era cumva normal sa vezi apartamente de 3 camere de vanzare cu peste 75 000 de euro, acum e foarte ciudat sa vezi acum, in 2015, un apartament cu 3 camere cu preturi mult mai mari de 60-65.000 de euro, si acelea in zone mai bune.

Daca iti cauti insa un apartament cu 3 camere in Timisoara, poti gasi si apartamente cu 50-55.000 de euro in stare buna in zone decente din oras, gen Dacia sau Bucovina. Partea proasta e ca nu sunt suficient de multe apartamente cu 3 camere in oras de vanzare pentru ceea ce caut. Adica in 3 saptamani abia daca am gasit 4 apartamente care sa merite vizionare, iar 3 dintre acestea aveau anumite probleme cu actele (ceva lucruri legate de mostenire si pentru care mai trebuiau facute acte inainte de vanzare), 2 din ele nu aveau niste acte care aparent sunt necesare. Am aflat cu ocazia asta ca fiecare apartament trebuie sa aiba un certificat energetic Timisoara pentru a il putea vinde cum trebuie.

M-am intrebat initial sa vad care e situatia cu acest certificat energetic, si aparent este ceva act care arata eficienta energetica a apartamentului sau casei pe care vrei sa o iei. Iar asta aparent te ajuta sa afli cat vei cheltui pe utilitati intr-un an de zile. Un apartament din clasa A e posibil sa fie ceva mai scump decat un apartament din clasa C, si asta pentru ca e probabil mai izolat sau are un sistem de incalzire mai eficient.

Asa ca dragi oameni care aveti apartamente cu 3 camere in Timisoara, vreti sa le vindeti si cereti undeva pana in 55. 000 de euro pentru ele, dati un semn aici. E posibil sa urmam lead-urile si sa va vizitam pentru o cumparare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *