Periuta electrica, un motiv in plus sa ma spal pe dinti

Pentru ca astazi e una din zilele in care trebuie sa ii fac o vizita medicului dentinst, e una din zilele cu povesti despre cum ar trebui sa iti mentii dantura curata, incat sa nu fie necesar sa mergi la dentist pentru alte probleme decat vizitele periodice.

Dar cum nu a fost cazul pentru mine, e mult mai bine sa va explic de ce. Iar asta incepe din copilarie, din momentul in care refuzam sa ma spal pe dinti dupa fiecare masa. Eram cumva “impotriva sistemului”, sistemul in ecuatia asta fiind parinti mei, care erau cumva obsesivi cu spalatul de dinti.

Si ce face un copil atunci cand simte ca parintii sunt mult prea obsesivi cu ceva ? Face cumva sa fie contra lor. Cel putin asa a fost in cazul meu. Ma mai spalam din cand in cand pe dinti, cand simteam nevoia, dar nu a fost ceva care sa il fac regulat.

Si asta pana in adolescenta, cand am prins niste dureri de dinti de m-au distrus psihologic. Cat de psihologic m-au putut distruge acele dureri de dinti. Am tot refuzat sa merg la dentist, probabil din cauza fricii instalate in timp si a sunetelor pe care le auzeam in cabinetul dentar cand mai mergeam cu vreunul din parinti la medicul dentist (ei aveau probleme de rezolvat, eu eram pe acolo, ca sa nu fiu singur).

Dar in timp am invatat ca ar fi cazul sa mai am grija si de dinti. Usor usor mi-am infrant frica de dentist si am acceptat ca spalatul pe dinti e ceva necesar si care trebuie facut zi de zi. Asa ca pentru a ma motiva, mi-am luat o periuta de dinti electrica Sonicare de la Phillips, o periuta cu care nu trebuie sa tot stau sa repet aceleasi miscari prin gura cu periuta. Aparatul electric isi face toata treaba si indeparteaza foarte frumos resturile de mancare si alte depuneri de dupa masa. Motiv pentru care incerc in fiecare zi sa ma spal dupa fiecare masa, iar daca nu, minimul minim e sa incerc sa ma spal seara inainte sa ma pun la somn.

Va spun doar ca vizitele mele l-au dentist s-au rarit in ultima vreme, acum fiind vremea pentru un mic control la una din maselele de minte, care a luat-o putin pe cai gresite.

periuta-de-dinti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *