Bioflavonoizii

Bioflavonoizii, desi nu sunt vitamine, sunt importanti in calitate de ajutori ai vitaminelor. Se gasesc in cantitati mari in legume, in orice portiune a lor si in flori, dandu-le culoare: de exemplu bioflavonoidul citron determina culoarea galbena a lamaii.

Sunt substante asemanatoare vitaminelor si antioxidantilor.

Surse alimentare pentru bioflavonoizi

Aceste combinatii sunt concentrate in coaja majoritatii fructelor si legumelor; de asemenea o cantitate mare se gaseste si in bauturi ca ceaiul, cafeaua, vinul sau berea.

Interactiuni ale bioflavonoizilor

Bioflavonoizii amplifica actiunea vitaminei C.

Mod de administrare al bioflavonoizilor

Intrucat acestia se gasesc din abundenta in fructe, legume, bauturi, in ratia noastra zilnica putem detecta pana la 1 g de bioflavonoizi. Aceasta cantitate este, de obicei, suficienta. In cazul utilizarii cantitatilor suplimentare de vitamina C, puteti mari cantitatea de bioflavonoizi, alegand alimentele care le contin in cantitati mai mari. Cu exceptia unor conditii extreme, nu aveti nevoie sa il consumati suplimentar.

Simptomele insuficientei bioflavonoizilor

Nici una. Substantele nu sunt de o importanta vitala

Simptomele supradozarii bioflavonoizilor

Nu sunt descrise simptome ale suprazoarii in literatura medicala.

Securitatea utilizarii bioflavonoizilor

In literatura medicala a fost comuncat faptul ca bioflavonoidul poate provoca anumite forme de cancer la animalele de laborator. Formele de bioflavonoid, care in mod natural se intalnesc in coaja fructelor si legumenlor nu sunt periculoase din cauza ca fiecare cancerigen sau mutagen (substante provocatoare de cancer) este echilibrat de un anticancerigen sau antimutagen. De aceea intrebuintarea cantitatilor suplimentare din aceasta substanta ar putea fi periculoasa. Aceasta situatie este similara cu cercetarile zaharinei. Aceasta aratau ca zaharina provoaca cancerul vezicii urinare a soarecelui, ceea ce echivaleaza cu intrebuintarea de catre om a unei cantitati astronomice de bauturi nealcoolice (750 de bidoane zilnic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *