10 utilizari interesante ale uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale au o gama vasta de intrebuintari, de la aromoterapie la actiune terapeutica si pana la utilizarea in curatenie. Unul dintre lucrurile mele preferate despre uleiurile esențiale este că există atât de multe moduri diferite de a le folosi! Dacă v-ați așezat și ați încercat să le enumerați pe toate, acea listă va continua și mai mult pentru pagini!

Acest articol prezinta 10 dintre cele mai bune și mai utile modalități de utilizare a uleiurilor esențiale. Deoarece există atât de multe tipuri diferite de utilizări, am organizat lista în cinci categorii principale. Această listă va face o resursă excelentă pentru începători în lumea uleiurilor esentiale și chiar și utilizatorii cu experiență vor găsi probabil câteva surprize!

I. Aromaterapie

1. Reducerea poftei de mancare cu ulei esential de scortisoara: Țineți ulei de scorțișoară aproape de nas și inspirați adânc pentru a ajuta la reducerea poftelor alimentare.

2. Fara stres i focusat: Aveți nevoie de un imbold pentru a rămâne vigilent? Inspirați mirosul de ulei esențial de rozmarin pentru a promova vigilența.

II. Curățare și dezinfectare

1. Deodorizați pentru coșul de gunoi: Puneți câteva picături de ulei esențial de lămâie pe o minge de bumbac și lăsați-l în partea de jos a gunoiului înainte de a pune un sac nou. Uleiul de lamaie va ajuta la neutralizarea mirosului din gunoi!

2. Dizolvă petele: Puteți folosi ulei esențial de lămâie pentru a ajuta la dizolvarea multor feluri de pete incapatanate. Uleiul funcționează pe ceară, gumă de mestecat, adezivi și chiar in cazul marker-ului permanent.

III. Remedii pentru sănătate

1. Fara dureri de cap: Uleiurile esențiale de lavandă și mentă pot asigura o ușurare a durerii de cap. Puneți câteva linguri de ulei de nucă de cocos fracționat într-o sticlă mică, apoi adăugați câteva picături de ulei de lavandă și de mentă. Masati usor cu acest amestec pe frunte, temple și gât.

2. Raceli si gripe: Uleiurile esentiale pot ajuta la ameliorarea durerii si disconfortului infectiilor usoare ale tractului respirator. Eucaliptul, mneta, cuisoarele, etc. va pot fi de un real folos.

Frumusețe și îngrijirea pielii

1. Solutie antirid si fermitate: adăugați una sau două picături de ulei de geranium la crema preferată pentru a promova o piele fara riduri și mai fermă. Uleiul de geraniu poate, de asemenea, ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii pentru o piele mai strălucitoare.

2. Creșterea părului: Utilizați ulei esențial de rozmarin pentru a contribui la creșterea sănătoasă a părului. Adăugați câteva picături de ulei de rozmarin la o linguriță de ulei preferat, apoi aplicați amestecul pe scalp după șamponare. Lăsați-o să stea câteva minute, apoi clătiți-o.

Mirosuri aparte

1. Ofera o aromă speciala cartilor preferate: Puteți utiliza uleiuri esențiale pentru a da miros cărțile preferate. Adăugați câteva picături de ulei esențial pe care îl alegeți într-o sticlă de apă cu pulverizator și aplicati pe cartea dorita. Acest prcoes poate ajuta si la distrugerea bacteriilor ce se pot dezvolta in carti vechi.

2. Combina uleiuri esentiale pentru a crea o aroma de poveste si pentru a-ti crea propriul parfum natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *