Diverse forme de iritatii

iritatie

Lucrand tot mai des cu materiale de constructii in ultima perioada mi-am dat seama ca dupa o seara de lucru cu ciment, mainile mele sunt atat de uscate incat nici daca le tin in apa nu ma simt foarte bine. Pur si simplu se astupa porii de la suprafata pielii si cateva ore mainile mele sunt foarte aspre si in mare inutile. De multe ori nici nu pot scrie nimic la laptop din cauza asta.

Dar toate acestea nu m-au dus la un medic dermatolog, cum s-a intamplat de doua ori pana acum, din cauza unor iritatii severe cauzate de…. diverse lucruri.

In prima faza, cand eram copil, nu stiu ce amar am tot facut de tot gatul mi l-am inrosit si m-am tot scarpinat. Pana la urma am ajuns la niste rani atat de urate incat a trebuit sa stau o saptamana acasa, cu utilizare zilnica de pansamente si betadina pentru tratament si o regula simpla de a nu mai pune mana pe gat, indiferent de motiv.

Medicul dermatolog la care am fost a fost usor socat ca m-a vazut, dar pana la urma mi-a curatat cat s-a putut zona si m-a pansat in zona gatului, cu instructiuni mai departe pentru mama-mea ca sa ma ingrijeasca.

Al doilea eveniment care s-a dus la dermatolog a fost o iritatie care am prins-o in spatele genunchiului si care m-a iritat atat de tare incat nu puteam sa nu ma scarpin. La un moment dat a inceput sa si usture, asa ca am cautat la o clinica din Bucuresti un serviciu de dertmatologie si am mers la ei, ca sa scap de aceasta problema.

Am mai avut la un moment dat o problema cu mancarimi la nivelul mainilor, mancarimi constante si de care nu scapam nici dupa ce am spalat foarte bine pielea.. a trebuit sa fiu foarte controlat vreo 2 zile incat sa nu starnesc iarasi o mancarime.

Poate ca sunt mai sensibil din punctul asta de vedere, dar din fericire nu a fost nimic grav pana acum. Daca insa citesti acest articol si ai o anumita forma de iritatie care te deranjeaza, cauta un medic specialist la tine in zona si mergi la o consultatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *