Minunatele avantaje ale ecografiei

ecografie

Ecograful e genul de aparat fara de care lumea ar fi putin mai trista. Si mai bolnava. Pentru ca e un aparat care ne permite, fara a face vreo taietura, sa vedem in interiorul organismului nostru si sa vedem cum lucreaza organele noastre.

Si poate cel mai important, in special pentru mamici, e ca acestea pot vedea cum se dezvolta bebelusul, de la stadiul de embrion pana aproape de nastere. Cu programari frecvente la un cabinet de ecografie se pot depista multe lucruri pe perioada sarcinii si, cel mai important, se poate incerca o corectare a acestora pentru a putea dezvolta cat mai bine fetusul.

Pentru ca vorbim despre avantajele ecografiei, haideti sa vedem unde pot fi folosite acestea in medicina de zi cu zi:

– ecografia abdomenului inferior si superior – cel mai folosit tip de ecografie, folosit pentru a vedea starea organelor din zona abdominala, dar si pentru a vedea cum se dezvolta nou nascutului in cazul in care viitoare mamici trec pe acolo. Daca despre utilizarea acestuia in cazul mamicilor am mai vorbit, haideti sa va spun cate ceva si despre ce se poate vedea in interiorul abdomenului. Cele mai importante organe “supuse” ecografului pentru vizualizare sunt ficatul si splina, iar cu ajutorul acestuia se pot vedea anumite schimbari in dimensiunile acestora sau daca nu lucreaza cum trebuie.

– ecografia aparatului urinar – pe cealalta parte a abdomenului putem vedea rinchii, prostata si caile urinare si daca acestea lucreaza cum trebuie. Daca ai de multe ori dureri la spate in zona rinichilor, e recomandat sa mergi la un ecograf, e posibil sa ai o piatra la rinichi, si e bine sa stii ce ai pentru a lua medicamentele potrivite.

– ecografia tiroidiana si la carotida – este un tip de ecografie destul de folosit pentru depistarea diverselor probleme pe care le poate cauza tiroida (daca e marita sau micsorata, cauzand diverse probleme), dar si daca circulatia la nivelul carotidei este in regula (in general oamenii care au probleme cu circulatia au probleme si la nivelul acestei artere).

Se mai pot face multe tipuri de ecografii pe langa aceste 3 descrise mai sus, precum ecografie la nivelul sanilor (unilateral sau bilateral), ecografie la prostate, la nivelul vertebrelor, la nivel osteoarticular, al soldului, al arterelor renale sau vertebrale sau chiar si ecografie testiculara, pentru depistarea diverselor probleme care pot aparea la nivelul acestui organ.

Pentru aproape orice boala exista un mijloc de detectie, iar daca sunteti din Bucuresti si cautati un loc in care sa va programati o ecografie, puteti incerca la Centrul Medical Matei Basarab, aflat pe strada Matei Basarab (evident), fix in centrul orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *