Preventia diabetului de tip 2

Diabetul este una din bolile pe care nimeni nu si le doreste sa le aiba, pentru ca e un chin care ii urmareste toata viata, neavand in acest moment nici un tratament care sa te scape de aceasta boala, ci doar metode pentru a trata deja aceasta afectiune. Fie ca sunt pastile sau injectii cu insulina, aceste metode sunt simple dar necesita ca pacientul sa cheltuiasca lunar o suma destul de mare de bani pentru tratamentul bolii. Cel mai prevalent tip de diabet este diabetul de tip 2, cel care multi oameni “il obtin” de-a lungul vietii, atunci cand pancreasul nu mai lucreaza sa produca hormonul numit insulina. Exista insa si metode pentru a preveni diabetul de tip 2, pentru cei care incearca sa scape de diabet.

Diabetul de tip 2 poate aparea in mai multe feluri, depinzand de o multime de factori de risc si influenteaza stilul de viata al pacientilor. Evident, cel mai simplu sfat pentru pacientii predispusi la acest tip de diabet este sa aiba o alimentatie echilibrata, cu un aport redus de carbohidrati rafinati.

Sunt cateva studii care arata ca eliminarea fainoaselor si zaharurilor din alimentatie reduce extreme de mult riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2. Acest tip de alimentatie este de astfel recomandat pentru persoanele care au sindrom metabolic, o conditie care se manifeste printr-o rezistenta la insulina si o crestere mare a nivelului glicemiei, tensiunii si colesterolului.

Alte studii arata ca cerealele integrale scad riscul de diabet de tip doi, in special datorita amidonului rezistent, acesta fiind un tip de amidon care nu se digera, iar acesta ajunge in intestinal gros, hranind flora intestinala si stimuland productia de hormone intestinali care controleaza apetitul si controleaza nivelul glicemiei.

Un alt factor de risc pentru diabetul de tip 2 este lipsa de odihna,  aceasta crescand tensiunea si nivelul glicemiei.

Medicamente de preventie in acest domeniu nu au inca rezultatele scontate, in acest moment cel mai simplu mod este sa urmati un regim alimentar pentru diabetici care sa va ajute sa scapati de aceste riscuri si poate sa consumati alimente care contin magneziu si crom.

Pana la o solutie definitive pentru aceasta problema, aceasta e cea mai simpla solutie pentru a preveni diabetul de tip 2.

type-2-diabetes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *