Problema spalatului pe dinti, in Romania

In online exista o serie destul de mare de articole nu rapoarte nu tocmai magulitoare pentru romani. Aparent, nu prea ne place sa ne spalam pe dinti, daca e sa ne luam dupa cateva materiale precum acestea trei articole: “19% dintre români nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi”, “De ce nu se spală pe dinţi românii?” sau “1 din 5 romani nu s-a spalat NICIODATA pe dinti. La sat, oamenii ajung sa schimbe o periuta si o data la 10 ani” – sunt titluri care nu ne fac cinste deloc, iar unele dintre motivatiile pentru care romanii nu se spala pe dinti sunt cel putin amuzante.
Nu, nu exista “nu am timp” sau “nu am unde” cand vine vorba de spalat pe dinti. Pentru ca dureaza cateva minute si necesita doar o periuta de dinti, cea mai simpla pasta de dinti si niste apa. O colegie de produse si elemente care se pot regasi cu usurinta intr-o multime de locuri. In primul rand, periuta de dinti si pasta de dinti pot fi transportate cu tine oriunde, nu “mananca” prea mult din spatiu in bagajele tale, iar de apa poti beneficia pana si intr-o benzinarie. Iar daca e strict vorba de timp, poti sa folosesti super-repede si super-usor o periuta de dinti electrica. Si nu, nu vorbim nici despre costuri foarte mari, astfel incat sa poti sa vii cu scuza “ma costa prea mult”. O periuta de dinti electrica incepe de la 100 de lei per bucata, iar o pasta de dinti se poate gasi in orice magazin la preturi incepand de la 5 lei (e de preferat sa folosesti o pasta de dinti naturala, costa ceva mai mult, dar isi merita banii). O consultatie la dentist, in functie de orasul in care locuiesti te va costa cu siguranta mai mult.
Si nu, nu spun ca trebuie sa evitam dentistul. Ba chiar incurajez pe toata lumea sa mearga la consultant si detartraj periodic, dar o periuta de dinti si o pasta de dinti pe care le tii dupa tine mai mereu te pot scapa de probleme mai grave cu dantura.
Tu ce fel de periuta de dinti folosesti? Clasica sau electrica? De ce ai facut aceasta alegere?
Si intrebarea bonus: ce fel de pasta de dinti folosesti? Conteaza firma producatoare? Te uiti la compozitia pastei de dinti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *