Remedii naturiste pentru sinuzita

Sinuzita este o afectiune des intalnita in zilele astea, fiind una dintre cele mai comune afectiuni ale mucoasei sinusurilor craniene. Sinuzita poate fi acuta sau cronica. Daca sinuzita este usoara si nu doriti sa luati medicamente, atunci cel mai bine incercatii remediile naturiste pentru tratarea sinuzitei.

In ceea ce priveste dieta in cazul sinuzitei, ea trebuie sa fie bogata in legume verzi cu continut ridicat de vitamina C si lactate. In cazul sinuzitei nu ar trebui sa se consume dulciuri, condimente si otet.

Fitoterapia poate fi folosita pentru uz extern prin frectii si inhalatii sau pentru uz intern caz in care se poate bea infuzie de coada soricelului de doua ori pe zi sau infuzie din flori de musetel de doua sau de trei ori pe zi.

Reflexoterapie: se maseaza picioarele si mainile intr-un mod energetic in zona sinusurilor si a punctelor limfatice si se ciupesc pulpele degetelor aproximativ 10 minute.

Cei care au sinuzita cronica pot incerca crenoterapia la baile: Govora, Herculane, Mangalia etc.

Pentru indepartarea durerilor provocate de sinuzita se pot incerca comprese cu apa calda, cataplasme cu sare, masaj in zona fruntii, la nivelul nasului si intre sprancene.

remedii naturiste sinuzita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *